რეკლამა
რეცეპტები » ცომეული » ეს რეცეპტი არის ჩემი ერთ-ერთი საყვარელი – ხშირად ვამზადებ და ყოველთვის საოცრად გემრიელი გამოდის!

ეს რეცეპტი არის ჩემი ერთ-ერთი საყვარელი – ხშირად ვამზადებ და ყოველთვის საოცრად გემრიელი გამოდის!

0
ეს რეცეპტი არის ჩემი ერთ-ერთი საყვარელი – ხშირად ვამზადებ და ყოველთვის საოცრად გემრიელი გამოდის!

ინგრედიენტები
🥛 რძე - 250 მლ
🍬 შაქარი - 250 გ
🥄 მაწონი (გაწურული) - 1 სკ
🥚 კვერცხი - 4 ცალი
🧈 კარაქი - 125 გ
🧂 მარილი - 0.5 ჩკ
🍇 ქიშმიში - 150 გ
🍷 ბრენდი - 2 სკ
🌾 ფქვილი - 800 გ
🌿 მშრალი საფუარი - 3 სკ
🌰 დაფქული ჯავზი - 1 სკ
🌿 დაფქული ილი - 1 სკ
🛢️ ზეთი - 0.5 ჭიქა
🍋 ლიმონის ცედრა - 1 სკ

მომზადების წესი

  1. პირველ რიგში, მოვამზადოთ ცომის ხაში: 3 ს.კ. ფქვილში ავურიოთ საფუარი, მერე დავასხათ თბილი რძე, რომელშიც წინასწარ გავხსენით 1 ს.კ. შაქარი. თანდათან ფქვილი დავამატოთ და დავამზადოთ არაჟნის სისქის მასა. გადავაფაროთ ხელსახოცით და დავდგათ ასაფუებლად.

  2. როცა ცომის ხაში აფუვდება, კარაქი, მარილი და შაქარი ავურიოთ და შევურიოთ კვერცხი, გაწურული მაწონი, ლიმონის ცედრა და სანელებლები.

  3. ცომში შევურიოთ გაცელილი მასა და დავამატოთ ფქვილი, რათა მივიღოთ ნაზი, მაგრამ კარგად შეკრული ცომი. თუ საჭირო იქნება, ფქვილი შეიძლება ცოტა მეტი დავამატოთ.

  4. ცომი დავდოთ თბილ ადგილას და დავტოვოთ, რომ აფუვდეს. ქიშმიშს დავასხათ ბრენდი და დავდგათ, რომ გაუჯდეს.

  5. როცა ცომი აფუვდება, ზეთიანი ხელებით ორჯერ ჩავზილოთ და დავტოვოთ ისევ ასაფუებლად. მესამედ რომ აფუვდება, შევურიოთ ქიშმიში (წინასწარ გავრეცხოთ და გავაშროთ, ცოტათი ფქვილში გავზელოთ).

  6. ცომი ჩავდოთ ცხიმწასმულ ფორმებში 2/3 სიმაღლეზე და დავტოვოთ თბილ ადგილას.

  7. როცა ცომი ფორმებში კარგად აფუვდება, გამოვაცხოთ 180 გრადუსზე.

ავტორი: admin | 12-04-2025, 22:12
ნახვები: 13 082
  პრობლემაა? შეატყობინე ადმინს!  
პატივცემულო მომხმარებელო, თქვენ ვებ-გვერდზე შემოსული ხართ როგორც სტუმარი. გირჩევთ რეგისტრაციას ან სისტემაში შესვლას

გირჩევთ ასევე

კომენტარის დამატება
თქვენი სახელი: *
თქვენი e-mail: *
კოდი: კოდის განახლება
შეიყვანეთ კოდი: