"ეს უგემრიელესი კერძი თუ აქამდე არ მოგიმზადებიათ, აუცილებლად უნდა სცადოთ!" - ველინგტონის მარტივი რეცეპტი
0

ინგრედიენტები
- საქონლის სუკი - 800 გ
- ქამა სოკო - 450 გ
- ბეკონი - 150 გ, თხლად დაჭრილი
- ფენოვანი ცომი - 500 გ
- კვერცხის გული - 1 ცალი
- ზეთი - 2 სკ
- საფანელი - 3 სკ
- ოხრახუში - 1 კონა
- მარილი
- პილპილის მიქსი
მომზადების წესი
საქონლის ხორცს მოვაცალოთ აპკი, შევაზილოთ მარილი და პილპილი. ასე გავაჩე-როთ 10 წთ. სოკო, ზეთი და ოხრახუში დავაქუცმაცოთ ჩოფერში და ტაფაზე უცხიმოდ მოვშუშოთ, რომ ცოტა გამოშრეს, შევანელოთ ცოტა მარილით. საქონლის სუკი ტაფაზე მაღალ ცეცხლზე ყველა მხრიდან შევბრაწოთ, თითო მხარე 3 წუთის განმავლობაში, შემდეგ კი, 5 წუთით შევდოთ 180 გრადუსზე გახურებულ ღუმელში. ცომი გავაბრტყელოთ, ცენტრში მოვათავსოთ ბეკონის თხელი ნაჭრები, ზედ გადავანაწილოთ სოკოს მასა და დავადოთ საფანელში ამოვლებული სუკი, გადავახვიოთ ცომში, შევკრათ გვერდები, წა-ვუსვათ გათქვეფილი კვერცხის გული და შევაბრუნოთ ღუმელში 30 წუთით.
პატივცემულო მომხმარებელო, თქვენ ვებ-გვერდზე შემოსული ხართ როგორც სტუმარი.
გირჩევთ რეგისტრაციას ან სისტემაში შესვლას