🍓 მარტივი მარწყვით დესერტი – საგაზაფხულო ვახშმისთვის 💖

🛒 ინგრედიენტები:
-
🌱 ჟელატინი – 1 ჩკ
-
💧 წყალი – 2 სკ
-
🍓 მარწყვი – 500 გ
-
🍬 შაქარი – 4 სკ
-
🍋 ლიმონის წვენი – 2 ჩკ
-
🧴 ნაღები 33% – 1 ჭიქა
👩🍳 მომზადების წესი:
-
🌿 ჟელატინი ცივ წყალში დავალბოთ 5 წუთით.
-
🍓 მარწყვი, 🍋 ლიმონის წვენი და 🍬 შაქარი ბლენდერით ან ჩოფერით დავაქუცმაცოთ ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე.
-
🧴 ცალკე ავთქვიფოთ ნაღები მყარი კრემის კონსისტენციამდე და შევდგათ მაცივარში.
-
🍓 მარწყვის მასა პატარა ქვაბში მოვათავსოთ და ცეცხლზე გავხუროთ საშუალო ალზე 5-10 წუთი, სანამ ცოტა შესქელდება.
-
🥄 გადმოვდგათ ცეცხლიდან და შევურიოთ ჟელატინი.
-
🥶 შევაგრილოთ ნარევი, მაგრამ არ გავაცივოთ.
-
🧴 მარწყვის ნარევი კრემს შევურიოთ, გავანაწილოთ ფორმებში და შევდგათ მაცივარში სულ მცირე 4 საათით.
-
🍓 მზა მუსი მოვრთოთ მარწყვით ან გათქვეფილი ნაღებით.
💡 რჩევა: ასევე შეგიძლიათ გამოიყენოთ სხვა კენკრებიც (მარწყვი არ არის ერთადერთი ვარიანტი!).